De app voor autodelen werkt écht!

21 april 2021 Off By mycitydeal.nl

Wanneer je in een grote stad woont, is de kans groot dat je geen eigen auto hebt. Je zult over het algemeen eerder de fiets of het openbaar vervoer pakken om op je bestemming te komen. Dat is in veel gevallen ook prima. Maar wat nu als je echt even een auto nodig hebt? Omdat je een flinke afstand moet afleggen, omdat je een belangrijke afspraak hebt, omdat je momenteel liever geen gebruik maakt van het openbaar vervoer of omdat je de weekboodschappen never nooit in je fietstassen kunt proppen, het zijn zomaar wat redenen. Je kunt dan een handige app voor autodelen op je mobiel zetten en met deze app snel en gemakkelijk een auto huren.

Hoe werkt de app voor autodelen?

De app voor autodelen werkt heel gemakkelijk. Zit je bijvoorbeeld in Amsterdam? Dan kies je voor auto delen Amsterdam in de app. Je ziet dan al snel waar bij jou in de buurt een deelauto staat. Je kunt met de app voor autodelen deze auto reserveren voor dezelfde dag of voor over twee weken, dat maakt niet uit. Heb je de auto iedere week een uurtje nodig? Dan geef je dat aan. Met de app voor autodelen kun je echter meer: je kunt er ook de auto mee openen!

Open de auto met de app

Het lijkt wat futuristisch, maar je kunt dus echt de deelauto app gebruiken om de auto te openen. Je opent de app op je telefoon. Gaat naar je reservering en klikt op "Start je rit". Nu moet je alleen nog even naar boven swipen en voilá, de deur opent zich vanzelf. Schrik niet als het even duurt voor de deur van het slot gaat, dit heeft te maken met je internetsnelheid. Heb je je auto weer geparkeerd op de aangewezen plek? Dan klik je op "Beëindig je rit" en swipe je naar beneden. Makkelijker kan haast niet!

Hoe zit het met de sleutel?

De app is dé manier om de auto in te komen, maar je hebt evengoed nog een sleutel nodig om de auto te kunnen starten. Deze sleutel vind je in de boardcomputer die weer in het dashboardkastje te vinden is. In die boardcomputer vind je ook de tankpas. Ben je weer terug op de plek van bestemming? Dan schuif je de sleutel, de tankpas en de boardcomputer weer op hun plek. Klaar voor de volgende gebruiker van de deelauto. Doordat alles een vaste plek heeft, grijpt niemand ooit mis!