Belangrijke informatie over de Game Pc

Belangrijke informatie over de Game Pc

2 september 2019 Off By mycitydeal.nl

Waarschijnlijk komt het door de vele opties en onderdelen die je kunt kiezen tijdens het samenstellen. Als je een Gaming PC koopt dan wil je wel dat alles goed en optimaal functioneert. In dit item proberen wij je zo goed mogelijk uit te leggen hoe je zelf de perfecte configuratie kunt samenstellen. Waar moet je op letten en rekening mee houden? En wat zijn handige tips die je kunt gebruiken tijdens het samenstellen van jouw unieke Game PC.

algemeen

De onderdelen die het meeste invloed hebben op de prestaties zijn de processor, grafische kaart en het werkgeheugen. Deze drie onderdelen dienen goed met elkaar in balans te zijn anders krijg je last van een “bottleneck”. Een “bottleneck” houdt in dat één of meer onderdelen in je computer een stuk trager zijn dan de rest en dat de snellere onderdelen hierdoor niet volledig benut worden.

Kies je bijvoorbeeld een Intel Core i3 processor met een NVIDIA GTX 2080 Ti grafische kaart dan zal de dure “high end” grafische kaart maar een fractie van zijn vermogen kunnen benutten. Heb je bijvoorbeeld wel een goede processor en grafische kaart maar te weinig werkgeheugen, dan zullen bepaalde games ook niet goed speelbaar zijn.

Dit probleem is in mindere mate het geval als je computer samenstelt die niet bedoeld is voor gamen maar voor renderen van foto’s en video’s. Dit vraagt over het algemeen veel vermogen van de processor en het werkgeheugen maar niet zozeer van de grafische kaart. In dit geval kun je dus gerust een iets minder zware grafische kaart nemen.

De behuizing

Het samenstellen begint altijd bij de behuizing, we bieden hierin een grote variatie aan. Wil je graag één met verlichting of heb je liever een stijlvol of strak exemplaar. Vaak hebben de kasten met verlichting ook een raam in de zijkap, zoals de Sharkoon VG-5 behuizing waardoor de onderdelen en LED verlichting goed zichtbaar zijn. De behuizing is meestal heel persoonlijk, het is maar net welke je mooi vindt. Wanneer je “high end” hardware in je computer wilt, dan doe je er wel verstandig aan om een iets grotere behuizing te nemen zodat alle warmte in de kast goed kan worden weggevoerd.

Zoals eerder aangegeven zijn de processor en de grafische kaart de belangrijkste onderdelen van een Game PC. Om hierin een goede keuze te kunnen maken is het van belang om van tevoren na te gaan voor welke doeleinden je jouw computer wilt gebruiken.