De beste deal om te wonen in mijn stad

De beste deal om te wonen in mijn stad

22 november 2019 Off By mycitydeal.nl

Als je het mij vraagt, gaat er niets boven wonen in de stad. Ik vind het heerlijk. Die bruisende sfeer, die creatieve energie en natuurlijk de heerlijke vrijheid om alles te doen wat je wilt. Dat vind je echt alleen in de stad. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken? De beperkte woonmogelijkheden. Juist omdat de stad zo ideaal is om in te wonen, willen veel mensen er logischerwijs een huisje of appartement hebben. Hierdoor kan het lastig zijn om een geschikte plek te vinden. Bovendien eindigt het daar niet mee. Wanneer je eindelijk een plek hebt gescoord, dan krijg je te maken met een imponerende partij: de Vereniging van Eigenaren (VvE). Ik heb zelf zo mijn aanvaringen hiermee gehad. Eindelijk heb ik de beste deal voor elkaar gekregen. Ben je benieuwd wat dat is en hoe ik dat gedaan heb? Lees dan snel verder!

Alles vooraf inventariseren

Voorheen ging ik bij het begin al de mist in. Ik vroeg tijdens de bezichtiging van een plekje nooit wat de regels of gebruiken waren. Dat moet je dus juist wel doen! Op die manier weet je namelijk direct waar je mee te maken krijgt. Toen ik voor mijn huidige appartement in Amsterdam ging kijken, was dat ook mijn eerste vraag. “Hoe is alles omtrent het VvE Beheer Amsterdam geregeld?” Ter plekke leerde ik dat het bestuur het lastige werk uit handen had gegeven. Een externe, deskundige VvE Beheerder zorgt er namelijk voor dat alles in goede banen verloopt. Dat was in mijn ogen gelijk al een win! Op mijn vorige adres deden we namelijk een poging om alles zelf te regelen. Ik kan je vertellen dat dat geen aanrader is – zeker niet als je er geen verstand van hebt.

Gelijk houden aan de afspraken

Een andere bijkomstigheid: omdat ik vooraf geïnventariseerd had wat de regels waren, kon ik me daar gelijk vanaf het begin aan houden. Soms heeft een Vereniging van Eigenaren namelijk zijn eigen bijzondere regeltjes en afspraken. Om te voorkomen dat ik gelijk al problemen veroorzaakte of ruzies aanwakkerde, hield ik mezelf vanaf dag 1 aan alle regels. Zo is het bij ons een regel dat op zondag geen verhuizing mag plaatsvinden. Zondag is namelijk een rustdag, aldus de regeling. Toch wel belangrijk om te weten!

Leuk bulletin board

Ten slotte de reden waarom ik de beste deal heb om in de stad te wonen! In ons gebouw hangt bij de ingang een bulletin board. Dat is in dit geval geen bord waar allerlei folders en advertenties worden geprikt. Nee, het is een manier om elkaar op de hoogte te houden. Stel je geeft een feestje voor vrienden. Dan hang je even een korte mededeling op het bulletin board. Zo weten de buren gelijk hoe of wat. Ideaal toch?