Cirkelzaag: zaag in mooie rechte lijnen!

Cirkelzaag: zaag in mooie rechte lijnen!

17 april 2018 Off By mycitydeal.nl

Heeft u plaatmateriaal wat gezaagd moet worden of iets wat u wil zagen in verstek? Met een goede, professionele cirkelzaag zoals een Makita cirkelzaag of een Bosch cirkelzaag kunt u zo recht en nauwkeurig mogelijk zagen. Komt u er niet uit wat voor cirkelzaag geschikt voor uw klus is? Lees hier de beste tips!

Waar is een cirkelzaag voor?

Al klinkt het misschien alsof de cirkelzaag wordt gebruikt om cirkels mee te zagen, niets is minder waar! Door het cirkelvormige zaagblad kunt u juist de rechtste stukken afzagen. De zaag wordt aangedreven door een motor waardoor deze erg snel kan gaan en je dus met weinig moeite door de moeilijkste materialen komt. De schijf kan ingebouwd zijn in een zaagtafel of een ingebouwde elektrische motor hebben waardoor het een handcirkelzaag wordt. Er is ook een speciale categorie cirkelzaag die wordt gebruikt om buizen, latten en balken korter te zagen; dit noemen we ook wel een afkorter of een afkortzaag. Er zijn ontzettend veel soorten en maten cirkelzagen verkrijgbaar. Welke is het meest geschikt voor u? Dit is afhankelijk van verschillende factoren.

Wat gaat u zagen met de cirkelzaag?

Een cirkelzaag kan het beste zagen in hout, metaal en kunststof. Ze zijn ideaal voor bijvoorbeeld het bijsnijden van laminaat, plinten of kozijnen. Het is hierbij belangrijk dat de cirkelzaag dieper kan zagen dan het werkstuk dik is. Als u iets erg diks wil zagen is het dus handiger om een grotere te nemen; voor iets als laminaat is een kleine vaak genoeg.

Gaat u iets vanuit het midden zagen?

Soms kan het nodig zijn om midden in een werkstuk te beginnen met zagen in plaats van vanaf de buitenkant. Denk bijvoorbeeld aan uitsparingen voor stopcontacten of leidingen. Omdat cirkelzagen zo veelzijdig zijn hebben ze ook hier een mooie oplossing voor! Je kunt makkelijk middenin een werkstuk beginnen met zagen met een speciale invalzaag. Een invalzaag laat je namelijk in het materiaal vallen in plaats van bij de rand te beginnen. Invalzagen worden vaak geleverd met speciale rails om recht te kunnen zagen, omdat het van bovenaf lastiger te zien is wat je precies doet.

Wat vindt u zelf het handigst?

Veel van de keuzes hangen ook erg af van persoonlijke voorkeur. Een cirkelzaag die via netstroom werkt of met een ingebouwde accu, de maat zaagblad die het beste bij uw kast past; u weet zelf het beste wat voor klussen u het meeste doet en wat hiervoor het beste gemiddelde is. Maar een ding is zeker: met een cirkelzaag kun je alle kanten op!