De stad is de beste plek om een fiets te hebben

De stad is de beste plek om een fiets te hebben

27 augustus 2019 Off By mycitydeal.nl

Nederland staat erom bekend dat we het meeste aantal fietsen van de wereld hebben. Als je bijvoorbeeld kijkt in de grote steden, is er geen enkele straat waar er geen fietsen geplaatst zijn. Zo zijn vele gemeentes ook juist vóór het gebruik maken van fietsen en juist tegen het gebruik van auto’s of andere motorvoertuigen. Dit alles heeft te maken met het steeds strengere klimaatbeleid, om zodoende de mens minder CO2 uit te laten stoten. Bovendien is de fiets de trots van Nederland en brengt hij vele mensen van A naar B. Maar wat zijn nu alle voordelen? In dit blog zal je hier meer over te weten komen!

De fiets, het trots van Nederland

Nederland is het trotse land van de fiets. Zo is Nederland een van de enigste landen waar fietspaden veilig en comfortabel zijn. Nog een voordeel is dat je als fietser geen wegenbelasting betaald, terwijl je wel op één van de beste fietspaden in Nederland aan het rijden bent. 

Dat Nederland het land van de fietsen is, is wel te blijken wanneer je kijkt naar de cijfers. In Nederland hebben we zo een 17 miljoen inwoners. Het totaal aantal fietsen in Nederland, zijn er maar liefst 23 miljoen. Nu zijn er ook nog vele baby’s en oudere mensen te vinden, die geen gebruik kunnen maken van de fiets. Omgerekend heeft dus iedere Nederlander in ieder geval twee fietsen, wat ons als Nederlanders uniek maakt.

Alle voordelen van een fiets

De fiets brengt voor de mens enorme voordelen met zich mee. Zo biedt een fiets de mogelijkheid om je snel te vervoeren van A naar B. Waar je met de fiets de snelste routes kunt nemen, moet je vooral in de stad de grootste omweg nemen. Bovendien ben je met de fiets een stuk smaller, waardoor je makkelijk door een grote massa of kleine straatjes kunt fietsen. Bovendien is fietsen een stuk gezonder en draag je bij aan een milieuvriendelijke samenleving!

Een stadsfiets of een transportfiets

Wanneer je voor jezelf hebt besloten om een fiets te kopen, zijn er nog wel een aantal factoren om rekening mee te houden. Zo zijn er vele soorten fietsen te verkrijgen en kun je een keuze maken tussen een transportfiets of een stadsfiets. Voor de lange afstanden, maar vooral ook wanneer je bijvoorbeeld bij je werk beschikt over een goede fietsenstalling, is een transportfiets aangeboden. Een zeer goede, stevige fiets waar je in weer en wind mee vooruit kan. Wanneer je hem wilt gebruiken om daadwerkelijk in de stad te stallen, is een stadsfiets aangeboden. Een transportfiets wordt, jammer maar helaas, toch echt vaker gestolen in de stad.