Een coronaproof kantoor behouden, hoe doe je dat?

Een coronaproof kantoor behouden, hoe doe je dat?

7 maart 2021 Off By mycitydeal.nl

Hygiëne op de werkplek is altijd al belangrijk geweest maar nu met het Coronavirus nog net een beetje meer. Het virus verspreidt zich snel en makkelijk en daarom zullen de hygiënemaatregelen nog even een tandje moeten worden opgeschroefd. Weet je alleen niet zo goed waar je moet beginnen of ben je benieuwd of de maatregelen bij jouw op kantoor inmiddels al voldoende zijn? We zetten hier alles voor je op een rijtje.

Extra schoonmaakbeurt

Waarschijnlijk kwam het schoonmaakteam al een keer in de zoveel tijd op kantoor maar om het kantoor coronaproof te houden is het alleen maar beter als ze vaker komen. Verhoog de schoonmaakdienst bijvoorbeeld naar twee of drie keer in de week, zeker als er nog veel werknemers op kantoor aan het werk zijn. Laat ze vooral de telefoons, de bureaus, de deurklinken, de toetsenborden en de muizen goed reinigen. Deze worden dagelijks toch het meeste aangeraakt en bevatten dus ook de meeste bacteriën.

Slim kantoor

Hebben jullie nog een zeep in een pompje in de keuken of bij de wc staan? Vervang deze dan door een dispenser. Gebruiken jullie ook nog een handdoek of theedoek in deze ruimtes? Vervang ze dan door papier doekjes. Kan de deur alleen open wanneer de hendel wordt gebruikt? Laat hem dan ’s ochtends een tijdje op een kier staan tot iedereen is binnengedruppeld. Het zijn maar kleine aanpassingen maar al deze kleine aanpassingen samen zorgen er wel voor dat bacteriën veel minder snel verspreid kunnen worden. Zo zit niet iedereen aan dezelfde handdoek of theedoek met zijn alle maar wordt er poetspapier gebruikt dat na gebruik ook weer direct weggegooid kan worden.

Ruimte en regelmaat

Wanneer er veel werknemers op kantoor werken zal ruimte en regelmaat een belangrijke en waardevolle toevoeging zijn. Zorg ervoor dat werknemers voldoende ruimte van elkaar kunnen bewaren door bijvoorbeeld een bureau leeg te laten. De werknemers kunnen dan aan de bureaus aan weerszijden werken. Ook enige regelmaat in de dagelijkse routine zal wonderen doen. Laat werknemers bijvoorbeeld in twee groepen lunchen of gewoon in hun kantoor. Ook kan je bepaalde werktijden met je werknemers afspreken zodat de bezetting op kantoor beter wordt verdeeld. Zo kan je bijvoorbeeld werken in ploegen. De ene ploeg werkt in de ochtend op kantoor en de andere ploeg in de middag. Ook om de dag kan een optie zijn. De ene ploeg werkt dan bijvoorbeeld op maandag en donderdag op kantoor terwijl de andere ploeg op dinsdag en vrijdag werkt. Woensdag kan je dan gebruiken voor eventuele vergaderingen of meetings die niet op een andere manier kunnen plaatsvinden.