Dit is de connectie tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt

Dit is de connectie tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt

26 augustus 2019 Off By mycitydeal.nl

Werk gezocht in de randstad

De randstad staat bekend om haar grote aanbod aan werk. Mede doordat het grootste gedeelte van de bevolking van Nederland zich hier heeft gevestigd. Misschien zie je door alle opties aan klussen en functies in een bedrijf door de bomen het bos niet meer. Laat mij je daarom een idee geven. Heb je weleens eens nagedacht over het feit dat een uitzendbureau je op dit gebied goed van dienst kan zijn? Ze zijn als het ware de lijm tussen de vraag en aanbod van alle beroepen en functies die vervuld moet en kunnen worden. Elke uitzendbureau en elke afdeling ervan kent zijn eigen specialiteiten. Zo kunnen ze je ondersteunen in het vinden van een functie op de bouwmarkt of in de industrie. Ook in de zorgsector bieden ze geregeld goede resultaten.

Hulp vanuit Den Haag

Den Haag neemt in dit artikel de hoofdrol. Door middel van de zoekterm ‘uitzendbureau den haag‘ kan je al kiezen uit honderden opties om je hulp bij te vragen. Neem nou sites als Olympia, Randstad of YoungCapital. De laatste heeft mij heel veel gunstige uitkomsten geboden. Zo heb ik mijn voorkeuren aangegeven en kreeg ik al gauw matches voorgesteld die bij mij zouden kunnen passen. Zo kan jij het ook doen. In principe bieden veel van die uitzendbureaus beroepen op alle werkgebieden, maar het ligt eraan of je zo’n uitzendbureau persoonlijk wilt benaderen. Zoek dan juist op de regio in jouw buurt.

De sollicitatieprocedure

Sowieso is het handig als het hoofdkantoor van je optionele baan zich in ieder geval in jouw provincie bevindt. Er zal namelijk altijd een kennismakingsgesprek of sollicitatie aan te pas komen. Het zou zonde zijn om heel ver te reizen voor een sollicitatiegesprek waarvan je nog niet eens zeker weet of je daar zal worden aangenomen.

Verder is het vanzelfsprekend verstandig om een stappenplan te maken voor het gesprek dat je gaat hebben. Uiteraard is een goede presentatie van jezelf gewenst. Belangrijker is uit mijn ervaring dat je goede vragen stelt om voor jezelf ook duidelijkheid te krijgen in de functie die je wilt aannemen. Zij zullen ook vragen stellen en het wordt uit mijn ervaring gewaardeerd als jij ook duidelijke antwoorden voor hen hebt. Denk aan vragen als: Wat zou jij doen in een situatie waarin een klant advies van jou vraagt? Hoe ga jij om met een onverwachte situatie? Ze houden over het algemeen van mensen die stevig in hun schoenen staan. Hoe ervaren je moet zijn, is in een standaard bijbaan niet de belangrijkste eis.