Een moderne badkamer bouwen doe je zo

Een moderne badkamer bouwen doe je zo

26 juni 2019 Off By mycitydeal.nl

Heb jij wel eens op vakantie zo’n prachtige moderne badkamer gehad dat je dit gelijk ook in je eigen woning wilde? Dit had ik in ieder geval wel regelmatig. Een luxe en moderne badkamer stond al jarenlang op mijn verlanglijstje. Afgelopen jaar heb ik dan eindelijk besloten mijn badkamer te renoveren. Ik ging voor hierbij voor een moderne en strakke look, en dit is enorm goed gelukt. Mijn badkamer is nu daadwerkelijk mijn eigen mooie wellness plekje geworden. In deze blog geef ik jou tips over hoe je jouw badkamer een moderne uitstraling kan geven. 

Weg met die kleine tegeltjes

De look van je badkamer begint eigenlijk met de materialen die je gebruikt. In een badkamer ben je soms een beetje beperkt met het aantal materialen dat je gebruiken kunt, aangezien het bijvoorbeeld tegen water moet kunnen. Toch kun je kiezen voor moderne materialen. Iets wat een enorm oubollige uitstraling geeft, zijn kleine tegeltjes. Dit is echter wel iets wat in veel badkamers nog te vinden is. Vaak zijn ze van ouderdom ook nog een beetje gelig geworden. Heb jij dit in jouw badkamer? Gooi deze tegels er dan gelijk uit. Vervang deze door bijvoorbeeld grote en gladde stenen tegels in bijvoorbeeld een grijze kleur. Dit geeft een enorm moderne uitstraling, met zelfs een beetje een industrieel tintje. 

Zoveel mogelijk strakke lijnen

Iets wat moderne ruimtes kenmerkt, zijn de strakke lijnen en gladde oppervlaktes. probeer dus zo min mogelijk uit te laten steken. Hoe doe je dit dan eigenlijk? Een voorbeeld is bijvoorbeeld om in plaats van grote lampen op de hangen, spotjes in het plafond te zetten. Dit creëert veel ruimte en zorgt weer voor dat gladde oppervlak. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een douchegoot in plaats van een standaard doucheputje. Een douchegoot ziet er enorm modern uit en creëert mooie strakke lijnen in de badkamer.

Het gebruik van vormen

Zoals ik al zei, kun je een moderne badkamer creëren door zoveel mogelijk strakke lijnen toe te passen. Als je dus kijkt naar een douche of kastjes om op te hangen, kies dan eerder voor rechthoekige vormen in plaats van dingen met ronde lijnen. Toch kun je hier en daar ook voor een wat meer aparte vorm kiezen. Asymmetrie geeft ook een erg moderne uitstraling. Kies bijvoorbeeld een asymmetrische spiegel of ga op zoek naar een bad met een unieke vorm. Vind je het moeilijk om te bepalen wat een moderne stijl heeft? Kijk dan bijvoorbeeld even op Pinterest of Google naar plaatjes van moderne badkamers om wat inspiratie op te doen!