Eten voor de feestdagen

Eten voor de feestdagen

26 juni 2019 Off By mycitydeal.nl

Hoewel veel feestdagen een religieuze achtergrond hebben, staan de feestdagen voor de meeste mensen vooral voor familie en eten. Eten, eten en nog eens eten. Om het ook een beetje om de familie te laten draaien, is het leuk om met de familie te koken in plaats van naar een restaurant te gaan. Dit is ook veel praktischer wanneer je met een grote familie bent die niet aan een lange tafel kan zitten. 

Gourmetten

Gourmetten is een steeds populairder wordende optie voor eten tijdens feestdagen. Een gourmetschotel bestellen is enorm simpel, en er is veel keuze. Zo is er voor ieder wel wat wils. Het gourmet vlees van A-Z is bijvoorbeeld een goede optie wanneer je het vlees wilt bestellen. Naast het vlees, kun je ook lekkere salades maken, of champignons, paprika en andere groenten grillen in de pannetjes. Je kunt zelfs mini pannenkoekjes maken in de pannetjes, een grote hit voor de kinderen. Hoewel er wel veel gourmet platen nodig zijn om te gourmetten, is het misschien niet handig voor een enorm grote familie, maar het is ideaal voor een gezins diner, of misschien met opa en oma erbij. 

BBQ’en

BBQ’en is met name in de zomermaanden ideaal om met een grote groep familieleden te eten. Ook hierbij hoef je ter plekke alleen nog het vlees te grillen. Al het andere kun je van tevoren al bereiden, zoals salades, brood, smeersels en een dessert. Het voordeel van een BBQ ten opzichte van gourmetten, is dat je veel vlees tegelijk op de BBQ kan leggen. Ook kan het vanuit een punt gedistribueerd worden, waardoor de rest van de familie lekker onder elkaar kan mengen. Wat wij thuis altijd hadden, zowel voor de familie BBQ’s als de buurt BBQ’s, was een verplaatsbare bierbar. Dit was een houten bar met een tap die mijn vader en zijn vrienden ooit gemaakt hadden. Dan sloten ze er een vat bier onder aan, en de kinderen mochten het bier tappen. De kinderen, waaronder ikzelf, vonden dit altijd geweldig. De hele avond vroegen we aan iedereen of ze al een nieuw biertje wilden, met als gevolg dat de volwassenen allemaal dronken werden. Dit is een van mijn leukste jeugdherinneringen.

Uitgebreid diner

Gourmetten en BBQ’en zijn natuurlijk wat makkelijkere manieren om voor grote groepen te koken, maar je kunt natuurlijk ook zelf een menu samenstellen. Hoewel dit vaak veel planning in de keuken vergt, kan het een groot succes zijn. Zorg wel dat je genoeg ovens ter beschikking hebt, of laat bijvoorbeeld iedereen een ander gerecht voor een specifieke gang meenemen. Zo heb je alsnog een uitgebreid diner, zonder zelf alle stress te hebben.