Facility management

Facility management

5 december 2019 Off By mycitydeal.nl

September ben ik begonnen met mijn opleiding facility management. Ik koos deze opleiding omdat ik al een aantal jaar in de bouw werkte en graag wilde doorgroeien. Mijn einddoel is om uiteindelijk een baan te vinden in de technische dienst. Als je online zoekt vind je meerdere technische vacatures. Aan de hand van deze vacatures heb ik gekozen voor mijn opleiding facility manager.

 

Hoofd technische dienst

Mijn grootste droom is uit eindelijk een baan te vinden als hoofd technische dienst bij een middelgroot bedrijf. Als hoofd technische dienst geeft je dagelijks leiding aan een team van monteurs. Als hoofd technische dienst ben je verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van de onderhoudswerkzaamheden. Je adviseert en begeleid jou team om zo problemen op een juiste manier op te lossen. Als hoofd technische dienst coach graag mensen om er zo ervoor te zorgen dat iedereen zich goed kan ontwikkelen.  

 

Wat doe je nog meer

Buiten het leiding geven ben je verantwoordelijk voor de technische en algemene onderhoudswerkzaamheden van jouw bedrijf. Het hoofddoel is storingen te voorkomen door reparaties en onderhoudt uit te voeren met jouw team. Als deze storingen zich toch voor doen werk je met het team eraan deze op te lossen. Als hoofd technische dienst ben je coördinerend en uitvoerend dit maakt het nou juist voor mij een uitdagende functie. Ook het management onderdeel van deze functie is een factor dat mij erg aanspreekt. Tijdens mijn opleiding leer ik vaardigheden en technieken die ik straks in de praktijk kan toepassen. Ik leer bijvoorbeeld tijdens mijn opleiding hoe ik begrotingen kan opstellen en hoe ik voorstellen kan uitwerken. Ook wordt er gewerkt aan mijn communicatieve vaardigheden om ze straks professioneel in te kunnen zetten bij vergaderingen en overleggen.

 

Wat moet je kunnen?

Je communicatieve vaardigheden zijn als hoofd technische dienst van groot belang. Je moet beschikken over deze vaardigheid om ze in te zetten bij overleggen met bijvoorbeeld directeuren, collega’s en projectbegeleiders.  Je bent een belangrijke factor binnen een bedrijf, dus is het belangrijk om zaken goed te kunnen bespreken. Als hoofd technische dienst moet je een teamspeler zijn. Samenwerking is erg belangrijk om zaken te kunnen op te lossen maar ook om werkzaamheden goed te laten verlopen.

 

Mijn opleiding

De opleiding facility manager is juiste keuze geweest voor mij. Door deze opleiding heb ik mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Een opleiding doen die je leuk vindt is zo belangrijk. Daarom neem je tijd om een opleiding te kiezen die bij jou past.