Gaming benodigdheden

Gaming benodigdheden

23 augustus 2019 Off By mycitydeal.nl

Tijdens het gamen zijn er drie dingen het belangrijkst. Je muis, je keyboard en de monitor. In de huidige tijd zijn de technologieën ontzettend vooruitgegaan, en de hoeveelheid mogelijkheden waar je uit kan kiezen zijn een beetje intimiderend. In de marketing worden veel termen in de rondte geslingerd, wat vooral leidt tot een gevoel van verwarring en onzekerheid. Uiteindelijk hoef je je niet veel zorgen te maken en zijn er maar een paar dingen waar je op moet letten.

 

Je muis

 

Voor het kiezen van een muis is natuurlijk het allereerste wat je moet kiezen of je een linkshandige of een rechsthandige muis wilt. Daarna moet je letten op de vorm en of de muis ergonomisch is. Je gebruikt een muis voor uren per dag, en een muisarm of een pijnlijke pols is geen grap. Daarna moet je vooral een muis kiezen die past bij je gaming style. Bijvoorbeeld als je veel shooters speelt heb je een muis nodig met een erg precieze sensor, of als je veel moba’s speelt heb je waarschijnlijk een groot aantal knoppen nodig op je muis. Daarnaast kan je overwegen om voor een draadloze muis te gaan, deze zijn nog niet populair onder gamers, maar de nieuwste versies zijn zeker het overwegen waard

 

Je Keyboard

 

Het tweede wat je moet kiezen is een keyboard. Ook hier zijn er overwelmend veel mogelijkheden. De eerste keuze die je moet maken is tussen een membraan of een mechanisch keyboard. Onder gamers zijn mechanische keyboards erg populair, ookal zit daar over het algemeen een hoger prijskaarje aan vast. Als je voor een mechanisch keyboard gaat zijn er ook verschillende typen switchen. Met veschillende gevoeligheid en verschillende luidheid. Ook hier moet de keuze tussen normaal en draadloos worden gemaakt. Als je veel op stap gaat met je keyboard is draadloos zeker gemakkelijk. Als laatste moet je nadenken over hoeveel knoppen en extra functies je wilt op je nieuwe keyboard.

 

Je monitor

 

Last but not least moet je een monitor kiezen. De belangrijkste dingen om op te letten zijn de grootte van het scherm, de refresh rate (Hertz), en de scherpte. Voor de echte gamers is een framerate van 120 of 144hz een must have! De grootte hang af van je voorkeur en je benodigheden. Somige mensen hebben een voorkeur voor een heel groot scherm, maar anderen vinden een kleiner scherm overzichtelijker. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om van te kiezen. Zelf heb ik een Samsung monitor, maar er zijn nog veel meer goede merken beschikbaar.