Geld besparen voor een vakantie? Eitje!

Geld besparen voor een vakantie? Eitje!

9 augustus 2019 Off By mycitydeal.nl

Zuinig

Alles in Nederland lijkt steeds duurder te worden. De koopkracht stijgt, maar voor menig gevoel niet zo hard als de prijzen doen. De huizenprijzen rijzen de pan uit, en door de stijgende BTW en accijnzen zijn veel producten langzamerhand onbetaalbaar geworden. We worden van alle kanten bestookt met informatie over gezond, duurzaam en milieubewust leven, maar onderhand zijn dit de duurste producten in de supermarkt. Het kan in deze markt daarom erg lastig zijn om een zakcentje op zij te leggen voor leuke dingen. Mensen vragen mij vaak hoe ik in hemelsnaam mijn vakanties nog kan betalen, terwijl ik maar parttime werk en ook mijn eigen, vaste lasten heb. Het antwoord is vrij simpel: als er aan de inkomstenkant weinig groei is, moet je zorgen dat de uitgavenkant krimpt om alsnog op een positief saldo uit te komen. Nu hoor ik je al denken, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Nou, misschien. Maar mij lukt het eigenlijk hartstikke goed. En ik denk dat jij ook een heel eind kan komen met de volgende tips.

Secuur omgaan met uitgaven

  • Het klinkt vanzelfsprekend, maar het is een veelgemaakte fout: koop tijdens je boodschappen voor eten alleen wat je écht nodig hebt. Maak vooraf een lijstje van de ingedriënten en koop geen extra dingen. Dus ook niet omdat ze in de aanbieding zijn! Als ze niet op je lijstje staan, heb je ze niet nodig. Door weekboodschappen te doen kom je minder vaak in de verleiding om iets anders mee te nemen. Wees daarnaast handig met je ingedriënten. Is de grote verpakking gehakt voordeliger? Neem deze, en vries de helft in voor de volgende keer.
  • Koop kleding en andere niet-cruciale spullen in de uitverkoop. Als ik iets nodig heb, ga ik het niet zomaar kopen. Het internet is wat dit betreft je vriend. Door middel van een prijsvergelijker ben je er met drie klikken op de knoppen achter waar het product het goedkoopst is… Dat scheelt al gauw heel wat tientjes per maand! Koop daarnaast zoveel mogelijk in de sale. Na de kerst, in het voorjaar en in het najaar zijn er in de meeste winkels grote uitverkoopacties, waardoor je voor een paar euro leuke kledingstukken kan scoren.
  • Gebruik handige apps om je uitgaven bij te houden. Sommige energiemaatschappijen bieden overzichtelijke apps aan hoe jij met je stroom omgaat en hoeveel dit kost. Dat zal je wel leren de kachel in de kelder weer aan te laten. Daarnaast zijn er ook apps om je boodschappenlijstjes op te splitsen en zo op te speuren waar de grootste kosten zitten in jouw leefpatroon. Deze kan je vaak inruilen voor een product wat goedkoper is.

Makkie

Bij elkaar opgeteld besparen deze tips mij ongeveer 90 euro per maand. Dat is op jaarbasis dus alweer twee lekkere vakanties naar Griekenland. Zo simpel kan het zijn!