Heb je een sloopauto? Verkoop hem!

Heb je een sloopauto? Verkoop hem!

23 februari 2022 Off By mycitydeal.nl

Als je net als de meeste autobezitters bent, zie je je auto waarschijnlijk als een essentieel onderdeel van je leven. Maar wat gebeurt er als je auto niet meer bruikbaar of betrouwbaar is? Of niet meer door de APK komt en economisch total loss wordt verklaard? Dan kun je de auto naar de sloop brengen, iets wat voor sommigen een emotioneel en moeilijk proces kan zijn. Maar wist je dat je ook geld kunt verdienen met je sloopauto? Ja, echt waar! Je sloopauto verkopen is een aantrekkelijke optie. Hier lees je meer over hoe het werkt en wat de voordelen zijn.
De onderdelen van jouw sloopauto zijn geld waard
Geloof het of niet, maar er zijn bedrijven die waarde zien in jouw sloopauto en er graag een mooi bedrag voor willen betalen om hem van je over te kopen. Dit zijn gespecialiseerde bedrijven die bekend staan als gecertificeerde demontagebedrijven. Deze bedrijven halen vakkundig en op een milieubewuste manier jouw sloopauto uit elkaar om goede, bruikbare onderdelen te winnen. Want dat is waarom het voor deze bedrijven aantrekkelijk is om jouw sloopauto over te kopen. De bruikbare onderdelen van jouw oude auto zijn namelijk geld waard. Denk aan koplampen, de motorkap, bumpers, portieren, etc. Deze bedrijven halen jouw auto uit elkaar en verkopen vervolgens deze onderdelen weer door. Alles wat nog in goede conditie is aan jouw auto kan worden hergebruikt.
De voordelen van een sloopauto verkopen
Een groot voordeel voor jou is dat jij dus toch nog wat geld kunt verdienen aan jouw sloopauto verkopen. Dat is toch een betere keuze dan hem naar de sloop laten brengen en er niets meer voor terug krijgen. Nog een voordeel is dat jij op deze manier van je oude auto af bent en plaats hebt voor een nieuwe. Wetende dat niet jouw gehele auto verloren gaat aan de sloop. Je draagt zo bij aan een circulaire samenleving, door de bruikbare onderdelen van jouw oude auto te laten doorverkopen aan garagebedrijven die deze onderdelen vervolgens weer hergebruiken. Klinkt goed, toch?
Aan een particulier of bedrijf verkopen
Nu vraag je je misschien af hoe je je sloopauto het beste kunt verkopen. Je kunt er namelijk voor kiezen om hem te koop aan te bieden voor onderdelen op een advertentie site. Echter kan het dan zijn dat je een heel proces door gaat van verschillende verkopers aan de deur ontvangen die proberen te onderhandelen over de prijs. En elke dag dat je auto voor de deur staat, ben je er vaste lasten zoals wegenbelasting aan kwijt. Daarom is het het eenvoudigst om de auto te verkopen aan een gespecialiseerd bedrijf, zoals OSW. Deze kopen de auto voor een aantrekkelijke prijs van je over en halen hem bij jou thuis op zonder dat het jou iets kost. Dat is wel zo makkelijk!