Lang leve de stedentrips!

Lang leve de stedentrips!

27 april 2019 Off By mycitydeal.nl

Wat een geweldige uitvinding zijn stedentrips toch. Sinds kort ben ik er helemaal fan van. Dat komt vooral omdat ik ze een soort van opnieuw heb ontdekt. Al een aantal jaren geleden heb ik een stedentrip gemaakt naar Berlijn. Dat vond ik echt super. Ik snap dan ook niet zo goed waarom ik was vergeten dat het zo’n leuke ervaring kan zijn.

Opnieuw ontdekt

Het gekke is dus dat hoewel ik het wel heel leuk vond om te doen, ik het al een aantal jaren niet meer had gedaan. Het lijkt wel alsof het een soort was verwaterd onder andere door drukte van het werk en dergelijke. Een tijd geleden kwam daar plotseling verandering in en sindsdien ben ik er een soort van verslaafd aan geraakt.

We wilden met onze vriendengroep een keer iets origineels plannen. Iets dat wat minder gangbaar was dan gewoon met zijn allen bij elkaar komen en een drankje drinken. Onze vriendengroep bestond namelijk 10 jaar. Reden om dat te gaan vieren. Een van mijn vrienden opperde om een stedentrip te gaan maken en eigenlijk was iedereen meteen enthousiast.

Het enige waar we het niet snel over een konden worden is hoeveel dagen we wilden gaan en naar welke stad. Door het trekken van lootjes uit een grote hoed is het toch gelukt een bestemming te kiezen. Iedereen mocht zijn of haar favoriete stad namelijk in de hoed doen. Uiteindelijk zijn we in Wenen terecht gekomen en het was fantastisch.

Aanleiding

Dit is voor mij de aanleiding geweest om meer van dit soort dingen te ondernemen. Tot nu heb ik al heel wat steden gezien maar staan er ook nog een aantal op mijn lijstje. Sommige mensen zeggen dat ze helemaal op kunnen gaan in de natuur en daar tot rust komen. Dat gevoel krijg ik in een stad. Vooral als het een voor mij onbekende stad is. Je kan elke keer weer nieuwe dingen ontdekken. Andere geuren en kleuren in je opnemen.

Nu heb ik voor mijzelf weer een nieuwe uitdaging bedacht. Ik ben namelijk nog nooit in mijn eentje op stedentrip geweest. Hoewel ik niet bang ben om alleen te reizen vind ik het toch vaak gezelliger om met meerdere mensen te gaan. Dit keer wil ik echt gaan uitvinden of ik het ook leuk vind als ik alleen ga. De bestemming heb ik nog niet uitgekozen omdat er zo veel keuze is. Ik ga het denk ik op dezelfde manier doen als ik met mijn vrienden heb gedaan.