Meer bezoekers trekken naar je website? Dat doe je zo!

Meer bezoekers trekken naar je website? Dat doe je zo!

30 juni 2021 Off By mycitydeal.nl

Wil jij meer bezoekers naar je website trekken? Dat kan je op allerlei verschillende manieren doen. Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden die ervoor kunnen zorgen dat het verkeer toeneemt op jouw website. In deze blog bespreken we een aantal van die manieren om meer bezoekers naar je website te trekken. Eerst leggen we uit wat het je oplevert om hoger in google te staan en welke elementen van invloed zijn op jouw positie in een zoekmachine. Benieuwd naar onze tips? Lees dan zeker verder!

Waarom wil je bovenaan in google staan?

Als je in de eerste natuurlijke positie zit, dit betekent dat je niet direct betaald aan google, krijg je ongeveer 35% van het verkeer. Als je op de vijfde plaats staat, krijg je nog steeds 4% van alle klikken, terwijl je op de 10e plaats slechts een schamele 1% krijgt. Daarom is het in uw eigen belang om de top vijf resultaten te zijn. Hoe hoger in google hoe meer verkeer dus. Maar boven de organische zoekresultaten staan vaak ook nog is betaalde advertenties. Wanneer je hier wilt staan moet je aan Google per klik geld betalen. Je betaald dus in feite om hoog in Google te staan. Dit kan een goede oplossing zijn als je op korte termijn een actie hebt lopen of omdat je een kickstart wilt maken. Wanneer je voor de lange termijn zichtbaar wilt blijven in de zoekresultaten is het zaak om in de organische resultaten positie te veroveren. Dit kan je op allerlei verschillende manieren doen. Dit wordt ook wel SEO genoemd. SEO staat voor search engine optimization, oftewel ‘zoekmachine optimalisatie’. Wanneer je hier een positie veroverd betaal je niet direct geld aan Google.

Hoe werkt SEO

SEO werkt in principe in een aantal verschillende fases. Denk bijvoorbeeld aan marktonderzoek en vervolgens het optimaliseren van je website op de juiste zoektermen. Vervolgens kan je ook gaan linkbuilden. Dit doe je om je website en de verschillende landingspagina’s te versterken. Een backlink is een link die verwijst vanaf een andere website naar jou website. Je kan linkbuilding het beste uitbesteden omdat je zelf vaak vastloopt. Linkbuilding uitbesteden kan je doen door bijvoorbeeld een SEO bureau Amsterdam. Hierdoor weet je zeker dat het linkbuilden goed wordt gedaan en kan je daadwerkelijk stappen maken. Vervolgens is het zaak om die bezoekers op je website te overtuigen van jouw product of dienst. Dit doe je door de juiste content aan te bieden!