Mijn dagje weg naar Amsterdam met vriendinnen

Mijn dagje weg naar Amsterdam met vriendinnen

22 juli 2019 Off By mycitydeal.nl

Voor mij en mijn vriendinnen is het een traditie dat we elk jaar een dagje naar een stad in Nederland gaan. Dit jaar besloten we een dagje naar het leuke Amsterdam te gaan. Wij hadden een heerlijke dag en hebben veel van de stad gezien. In deze blog vertel ik je over onze dag en wat we allemaal hebben gedaan. Wie weet geeft dit jou inspiratie voor een leuk dagje weg met jouw vriendinnen!

De ochtend

Wij gingen al vroeg weg uit ons dorpje in Brabant en kwamen rond 10 uur aan op Amsterdam Centraal. De dag in Amsterdam begon voor mij helaas een beetje ongelukkig. Ik liet mijn telefoon vallen op de tramrails, waardoor mijn hele scherm was gebroken. Voordat we aan ons dagje sightseeing begonnen, besloten we dus eerst even op zoek te gaan naar een telefoonwinkel. Gelukkig kon ik in de buurt van het station direct terecht voor een telefoon reparatie. Eind goed, al goed voor mijn telefoon dus, maar hierdoor gingen we wel iets later van start. Wij namen de tram naar het Museumplein en bezochten hier het Rijksmuseum. Een aantal van ons waren hier al een aantal keer geweest, maar het blijft zelfs dan nog indrukwekkend. Wij slenterden een uurtje binnen rond en ploften daarna op het Museumplein neer voor een kopje koffie. 

De middag

Door de late start was het na het kopje koffie alweer half 1 toen we richting de winkelstraten gingen. Wij begonnen op het leidseplein en liepen van hieruit door tot aan de dam. Onderweg maakte we nog even een kleine omweg door de Negen straatjes. Dit zijn een aantal (9 om precies te zijn) straatjes met allerlei schattige boetiekjes en koffietentjes. Ook hier namen we weer even een koffiepauze. Na het bezoeken van een aantal vintage winkels zoals Zipper en Episode gingen we weer verder richting de Dam. Eenmaal hier aangekomen, bekeken we het gezellig drukke plein met alle straatartiesten. Wij sloten de middag af met een koffie en heerlijke taartjes bij de Drie Graefjes, een echte aanrader!

De avond

Na de taartjes zaten we allemaal nog redelijk vol en besloten we een beetje rond te slenteren door de stad. Langs de Singel liepen we van de Dam richting Rembrandtplein. Af en toe stopten we even om wat leuke foto’s te maken bij de grachten of een mooi grachtenpand. Ons stedentripje moest natuurlijk wel even geshowd worden op Instagram. Eenmaal op Rembrandtplein aangekomen gingen we in een leuk cocktailbarretje zitten. De naam weet ik niet meer precies, want er zaten hier zoveel barretjes! We konden heerlijk op het terras zitten en de drukte van het plein bekijken. Na de cocktails verplaatsten we ons naar een leuke Italiaan, ook op dit plein, en maakten hier onze avond af. Het was al met al, ondanks het akkefietje met mijn telefoon, een heerlijke dag!