Mooiste voetbalstadions met kunstgras

Mooiste voetbalstadions met kunstgras

19 september 2018 Off By mycitydeal.nl

In het buitenland zal je het niet veel zien, voetbalstadions met kunstgras. Het is in Duitsland en Engeland zelfs verboden voor topclubs om op kunstgras te spelen. In Nederland zijn clubs druk bezig met het beste kunstgras voor in hun stadion. Wat nu de mooiste voetbalstadions met kunstgras zijn dat lees je hier.

 

Henningsvær Stadion – Noorwegen

Op een prachtig stukje natuur is misschien wel het voetbalveld met de mooiste locatie te vinden. Het is niet een stadion waar je hoogstaand voetbal vindt, maar indrukwekkend is het  Henningsvær Stadion wel. Dit voetbalveld vind je in een klein dorpje bij de Noorse Lofoten.

 

Loezjniki Stadion – Rusland

Het stadion waar heel recent nog het WK 2018 gespeeld werd. In de Russische hoofdstad, Moskou, is de thuishaven van Spartak Moskou te vinden. Het stadion werd in 1980 gebouwd voor de Olympische spelen en heeft een kunstgrasveld dat is goedgekeurd door de FIFA. Overigens werd voor de WK finale het kunstgras verruild voor echt gras. Met 78.360 zitplaatsen is het een van de grootste stadions van Europa.

 

Ottmar Hitzfeld Stadion – Zwitserland

Op zo ongeveer 2000 meter hoog ligt het Ottmar Hitzfeld Stadion. Dit stadion in Zwitserland is het hoogst gelegen stadion in Europa. Met een kabelbaan worden bezoekers en spelers naar het veld gebracht. Er ligt een kunstgrasveld, omdat er op die hoogte gras niet op een natuurlijke manier kan groeien. Net als het Henningsvær Stadion worden ook in het Ottmar Hitzfeld Stadion geen topwedstrijden gespeeld. Toch blijft dit een opmerkelijk stadion met een kunstgrasveld

 

Polman Stadion – Nederland

In deze lijst kan een voetbalstadion uit Nederland niet ontbreken. Het Polman Stadion wordt ook De Kuip van het Oosten genoemd. Het stadion van Heracles Almelo is in 2015 verbouwd en daar hoorde een kunstgrasveld bij. In 2017 is het veld vernieuwd voor een variant met veldverwarming.