Laat je motorverzekering berekenen voor de juiste prijs

Laat je motorverzekering berekenen voor de juiste prijs

31 augustus 2019 Off By mycitydeal.nl

Nu de nazomer is aangebroken, zie je weer overal motors op de weg! Het is nu natuurlijk minder heet in de dik beschermde motorpakken, maar nog steeds prachtig weer om lekker rond te rijden en de natuur te bekijken! Ik heb zelf heel lang bij een ijssalon gewerkt, en ik vond het altijd een prachtig gezicht om al die motoren langs te zien komen in weekend. Vooral op zondag kwam de ene groep na de andere groep! Eerst was ik altijd een beetje angstig voor deze motoren. Ze zijn zo groot en maken een hard geluid! Maar toen ik eenmaal mijn auto-rijbewijs had gehaald en een keer op vakantie op een brommertje heb gereden, werd mijn interesse in motoren steeds groter! Het voelt heerlijk bevrijdend om op een tweewieler te rijden! En een motor is natuurlijk een stuk mooier dan een ouderwets brommertje. Ook kun je veel harder, en dat is toch wel de ultieme kick bij het motorrijden! Na een paar jaar was mijn interesse zo groot, dat ik nu serieus aan het overwegen ben een motor te kopen! Maar bij een motor kopen komen heel veel dingen kijken, waaronder de verzekeringen! Mijn neef heeft net een motor gekocht, en dat allemaal geregeld! Daarom schrijf ik een blog over hoe het allemaal werkt met verzekeringen, zodat jullie en ikzelf straks misschien wel klaar zijn om die eerste motor aan te schaffen! Veel leesplezier!

Waarom moet je een motorverzekering berekenen?

Motorverzekeringen zijn nog best ingewikkeld. De premie die betaald moet worden hangt namelijk af van heel veel factoren! Het gewicht en het vermogen van de motor, en de verhouding tussen die twee speelt een grote rol! Daarom is het goed om door een rekenmachine je motorverzekering te laten berekenen! Zo weet je direct welke premie je hebt!

Hoe werkt dat, een motorverzekering berekenen?

Een motorverzekering berekenen gaat aan de hand van een vragenlijst. Het is daarom handig om al de benodigde informatie bij de hand te hebben, zodat je direct je premie kan berekenen! Vragen die sowieso gesteld gaan worden relateren aan een winterstop, aantal kilometers per jaar, de te verzekeren waarde, de schadevrije jaren, je rijbewijs en tot slot de fysique van de motor!

Welke keuze uit verzekeringsvormen is er?

Los van de premie die je betaalt, kun je ook nog kiezen uit vier verschillende verzekeringsvormen voor je motor! Zo heb je de verplichte, standaard verzekering (WA), de WA beperkt casco (tegen diefstal en schade buiten schuld), de WA volledig casco (alle risico’s zijn meeverzekerd) en de WA volledig casco + 3 jaar aanschaf- en taxatiewaarde vergoeding. Welke verzekering jij kiest hangt dus niet alleen van de motor af, maar ook van jouw wensen! Denk er even goed over na voordat je een verzekering koopt, laat het het liefst eerst berekenen. Zo heb je altijd de juiste verzekering om handen!