Online marketing is een gift van de Goden

Online marketing is een gift van de Goden

5 juli 2020 Off By mycitydeal.nl

Voor degenen die bekend zijn met online marketing zal de titel van dit blog niet als een grote verassing komen. Mensen die echter nog niet te maken hebben gehad zullen er niet direct van staan te kijken. Toch is niets minder waar: online marketing is een zegen als jij jouw business online wil laten groeien. Je moet alleen wel weten hoe je het moet aanpakken. Benieuwd hoe jij dit kunt doen? Lees over een paar verschillende aspecten van online marketing in dit blog!

Online adverteren

Net zoals bij offline adverteren zijn er online ook verschillende manieren waarop jij jezelf bekend kunt maken. Offline doe je dit middels straatlantaarns of billboards langs de snelweg, maar online ziet het er even anders uit. Je gaat echter wel uit van hetzelfde principe. Je wil namelijk adverteren op plekken waar veel mensen komen die interesse kunnen hebben in jouw product of dienst.

Dit kan je doen door online te adverteren op verschillende plekken. Zo heb je social media adverteren en adverteren in de zoekmachine. Het voordeel van online adverteren is dat je al het verkeer dat naar jouw website wordt gehaald kan tracken. Dit heb je bij offline marketing een stuk minder en in sommige gevallen zelfs helemaal niet.

En wat doe je dan als mensen naar jouw website komen?

Als het online adverteren zijn vruchten af begint te werpen en er meer bezoekers naar jouw website beginnen te komen kan het in het begin lijken dat het allemaal heel goed gaat. Dit kan twee kanten op gaan: of het gaat ook heel goed en jouw bezoekers converteren naar een aankoop, of er gebeurt niet zo heel erg veel met jouw binnenkomende bezoekers en ze verlaten al gauw jouw website na het bekijken van de pagina waarop ze binnenkomen. Dat laatste is iets wat je ten allen tijden wil voorkomen. Hoe je dat doet? Jouw website optimaliseren.

Het optimaliseren van een website is een langdurig proces. Hier moet je dan ook veel geduld voor hebben. Je kunt met verschillende aspecten aan de slag gaan zoals het verbeteren van de zogeheten funnel, of een paar pushberichten laten opkomen wanneer een bezoeker een bepaalde actie onderneemt op jouw website. Maar het is eigenlijk het beste om te beginnen met de basis. Dat is de content van jouw website.

Content optimaliseren

En nu vraag jij jezelf misschien af: wat is content en wat is het belang ervan binnen mijn website? In een notendop is content de tekst die op jouw website staat weergegeven. Deze tekst kan bezoekers instrueren om bepaalde acties te ondernemen zoals het inschrijven voor de nieuwsbrief of het voltooiien van een aankoop. Best belangrijk dus. Meer weten? Ga in gesprek met een online marketing bureau.