Polsbrace is een echte uitkomst!

Polsbrace is een echte uitkomst!

27 juni 2019 Off By mycitydeal.nl

We onderschatten vaak hoe kwetsbaar ons lichaam eigenlijk kan zijn. Het menselijk lichaam wordt in deze tijd op een heel andere manier belast dan bijvoorbeeld in de middeleeuwen. We werken veel te lange uren, buigen voorover over onze telefoons, zitten lang achter een bureau en vergeten haast de tijd, waarna de rugpijn toeslaat. Omdat vanwege al die nieuwe tijdsbestedingen ook niet iedereen de tijd en energie over heeft om te gaan sporten, is het van belang dat we als maatschappij rekening houden met onze lichamen en wat die te verduren krijgen. Hulpmiddelen zoals braces, schrijfhulpmiddelen en andere dingen die je lichaam ontlasten zouden toegankelijker moeten zijn, ook voor de ‘gewone’ mens.

Kwetsbare delen

Ook al zal vrijwel iedereen wel eens rugpijn hebben ervaren of moeie benen, zijn er altijd delen van het lichaam die extra kwetsbaar zijn, met name als je bewegingen maakt die je niet gewend bent. Als je veel sport of gewichten heft is de kans groot dat je vanwege verkeerde vorm een keer een spier verrekt hebt. Moet je rennen voor de bus en struikel je dan is je enkel vaak de pineut. Ga je een keer een potje tennissen, val je om en vang je jezelf op met je handen, is de kans groot dat je een keer je pols zal kneusen. Natuurlijk kan dit met moderne geneeskunde snel worden verholpen, maar er wordt gezegd dat als je zoiets eenmaal een keer gehad hebt, je polsen daarna zwak blijven en daardoor nog kwetsbaarder worden. Daarom moet je altijd zorgen dat deze goed genezen voor je deze weer volop gaat belasten.

Polsbrace verlicht en beschermt

Is zoiets jou al eens eerder gebeurd? En merk je dat je hierdoor vatbaarder lijkt voor volgende kneusingen? Omdat deze weigert goed te genezen of omdat je je het niet kan veroorloven om zo lang met je pols ongebruikt te blijven zitten? Kijk eens of een polsbrace misschien iets voor jou is. Deze ondersteunt je pols waar nodig, zonder deze minder mobiel en flexibel te maken. Je hoeft de brace natuurlijk niet constant om te hebben als je geen chronische aandoening hebt, maar als er eerder iets is gebeurd en je gaat een soortgelijke activiteit gaat ondernemen kan een beetje extra bescherming geen kwaad!

Iedereen verzint een gezond lichaam, en ondanks dat niet iedereen er zelf even goed voor zorgt neemt dat niet weg dat je altijd wel een steuntje in de rug (of polsen) kunt gebruiken.