Steden op tv

Steden op tv

28 juli 2019 Off By mycitydeal.nl

Er zijn veel programma’s op tv die geweid zijn aan steden, of in ieder geval aan het leven in steden. Er zijn bijvoorbeeld programma’s die mensen volgen die op vakantie gaan in het buitenland. Of waarbij mensen juist de woning en dergelijken gaan opknappen. Bij deze verbouwingsprogramma’s zie je ook veel verschillende steden voorbijkomen.

Wanneer je deze programma’s kijkt, wil je natuurlijk wel naar een chille tv kijken. Gelukkig zijn de tv’s van nu niet meer een grote doos, maar al een dun scherm. Je hebt hedendaagse ook nieuwe techniek, waardoor je niet eens meer de tv standaard op de kast hoeft te zetten. Door tv beugels, kun je de tv ook aan de muur hangen. Het meest moderne zijn waarschijnlijk tv liften. Hierbij kun je de tv in een kast of zelfs de grond laten zakken, wanneer je geen tv aan het kijken bent. Hierdoor loopt de tv geen gevaar wanneer dat niet nodig is.

Je ziet dus veel steden voorbijkomen op tv-programma’s, maar wat is daarvan nou waar? Want in mijn optiek, laten zulke programma’s vaak een heel selectief beeld van een stad zien. Natuurlijk zijn er programma’s die meer in de ware cultuur van een stad proberen door te dringen. Maar daarbij is het maar weer de vraag, in hoe verre ze daarin slagen. Want niet iedere ervaring in iedere stad zal ervoor open staan om een camera erbij te hebben. Hierdoor zullen programma’s nooit een compleet beeld van een stad kunnen geven.

Daarbuiten in een toeristische ervaring in een stad waarschijnlijk heel anders dan zulke programma’s willen doen voorkomen. Veel programma’s zijn ook juist gericht op ofwel het beste, of het slechtste van een stad. Bijvoorbeeld programma’s die naar de slechtste hotels en restaurants gaan, om daar de boel op te knappen. Dit geeft vaak niet bepaald een goed beeld. Andere programma’s verslaan juist alleen de culturele hoogtepunten van de stad. Hoewel dit natuurlijk een indicatie geeft voor wat je als toerist echt gezien moet hebben, laat het ook wel een hoop gaten.

Het beste om echt het gevoel van een stad te krijgen, is daardoor met lokale mensen te praten. Je kunt natuurlijk best dingen van tevoren plannen wanneer je naar een stad gaat, maar vraag bijvoorbeeld ook tips aan een restaurant of hoteleigenaar, wat hij aan kan raden om te doen. Vooral mensen in de service industrie zullen echt wel een idee hebben van de leuke bezienswaardigheden in de stad.