Tips tegen koude dagen

Tips tegen koude dagen

8 december 2020 Off By mycitydeal.nl

We zitten alweer een tijdje in de herfst, en de winter staat al om de hoek. Dit betekent dat er weer een hele hoop gezellige dagen voor de deur staan maar met de winter komen ook wat minder leuke dingen kijken. Denk bijvoorbeeld aan de koude temperaturen, sneeuw en het feit dat het een stuk sneller donker wordt. Voor sommige zijn deze dingen niet vervelend maar voor een groot deel van Nederland wel. De verwarming thuis hoger zetten brengt vaak een discussie met zich mee tussen mannen en vrouwen, maar hoe kan dat nou eigenlijk? Mannen hebben over het algemeen een hoger energiemetabolisme – hun stofwisseling gaat sneller – en daardoor produceren ze meer warmte dan vrouwen. Dat betekent ook dat mannen de warmte die ze produceren makkelijker kwijtraken bij een lagere temperatuur dan vrouwen. Ook hebben mannen vaak meer spiermassa waardoor ze minder snel warmte kwijt raken.

Jezelf warm houden

Ondanks dat het vaak niet zo comfortabel is als je het koud hebt zal je er toch maar mee moeten leven. Want de hele winter in Spanje overwinteren zit er ook niet altijd in. Als eerst is het natuurlijk een goed idee om de verwarming een tikje hoger te zetten. Als je alleen woont of met iemand woont die het ook snel koud heeft is dit natuurlijk heel handig. Maar als je met een man woont die het bijna altijd warm heeft wordt dit een wat lastiger verhaal. Tegenwoordig heb je ook verwarming die je per kamer of ruimte kan aanzetten. Dus in de woonkamer wil je bijvoorbeeld wel wat warmte maar in de slaapkamer is het niet nodig. Of misschien is alleen vloerverwarming wel voldoende.

Handige tips

Dikke huissokken en pantoffels zijn heel goed tegen de kou in huis. Wanneer je bijvoorbeeld op blote voeten loopt, verlaat veel warmte je lichaam. Om het warm te krijgen, is het verstandig om je voeten goed in te pakken. Kies voor wat hogere pantoffels en niet degene die open zijn aan de achterkant. Ik vind het echt heerlijk om thuis in de winter dikke sokken aan te hebben. dames pantoffels of instappers heren zijn te koop in allerlei leuke printjes en kleuren. Er bestaan ook speciale warmtedekentjes. Dit zijn elektrische dekens die je of onder je matrashoes kan leggen of juist over je heen. Ook is het lekker om deze alvast aan te zetten als je naar bed gaat. Zo kan je bed alvast lekker opwarmen en kan jij heerlijk slapen.