Top drie nieuwe hobby\’s tijdens corona

Top drie nieuwe hobby\’s tijdens corona

21 oktober 2020 Off By mycitydeal.nl

Waar voor heen thuis blijven een suf imago had, kan je het nu als een heldendaad beschouwen. Want alleen door met zijn allen gezellig thuis te blijven zitten, kunnen we dit virus de kop indrukken.

In Nederland is er nog sprake van een ‘milde’ lockdown. Want in sommige landen is het zelfs verplicht om volledig thuis te zitten. Gelukkig hebben we in Nederland nog wat meer vrijheid om buiten een frisse neus te halen. Maar hoe kom je al die extra tijd binnen in huis door?

Een makkelijk antwoord? Zoek een nieuwe hobby! Of pak een oude hobby opnieuw op. Om je te inspireren, heb ik de populairste hobby’s van de mensen om mij heen op een rijtje gezet. Van yoga tot een nieuwe taal leren: hier tips om de quarantaine door te komen!

1. Lezen

Ook vanuit huis kan je de wereld ontdekken, namelijk door de verhalen in boeken! Zelf heb ik de roman weer helemaal herontdekt. Waar ik voorheen de tijd niet meer nam om te lezen, kan ik nu uren genieten van een spannend avontuur in schrift. Of je nu een e-book aanschaft, leest vanaf je smartphone of de ouderwetse papieren variant prefereert: lezen is een fantastische manier om de tijd door te komen. Veel e-readers zijn tegenwoordig op zo’n manier ontworpen dat ze het echte boekgevoel goed nabootsen. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Sluit dan een boeken abonnement af, waardoor je de echte must reads bij jou in de bus thuis ontvangt! Pro-tip: doe dit samen met vrienden, en start een heuse boekenclub!

2. Work-out

Veel mensen zien het in deze periode niet zitten om naar de sportschool te gaan, ook al zijn ze vooralsnog wel nog geopend. Maar gelukkig staat het internet bomvol goede workouts voor thuis! In het minimale geval heb je daar helemaal niks voor nodig. Maar wil je het iets professioneler aanpakken, en toch iets meer dat gym-gevoel thuis hebben? Investeer dan in het benodige materieel, zoals dumbbels, een pilates ring of resistance bands.

Liever nog buiten een frisse neus halen? Ook individuele buitensporten zijn razend populair. Veel mensen halen hun oude hardloopschoenen weer uit de kast, of investeren in een sportieve fiets en ontdek hoe mooi je directe omgeving eigenlijk wel niet is. Na urenlang zoomen is het heerlijk om buiten even te detoxen van de digtale wereld!

3. Bakken

Open je instagram en de kans is groot dat je wordt verleid door een smakelijk uitziend in elkaar geknutseld bakwerkje van een van je vrienden. Heel Holland Bakt! En kan je het ze kwalijk nemen? Tijd besteden in de keuken is niet alleen super leuk, maar ook nog eens erg lekker. Van een homegrown zuurdesem starter tot herfstige pumpkin pie: bakkers klaar? Bakken maar!