Tuinhuizen zelf monteren?

Tuinhuizen zelf monteren?

2 september 2019 Off By mycitydeal.nl

Iedere tuin is anders en soms vraagt dat om een specifieke oplossing, dan is het nodig om een tuinhuisje op maat te laten maken. Dit maakt het online aankopen van een tuinhuisje soms lastig of vraagt het veel tijd en energie om het allemaal uit te zoeken welk tuinhuisje nu het beste bij uw tuin past.

kwaliteit

Alle tuinhuisjes zijn uit te breiden met verschillende tuinhuis opties. Bij het aankopen van een tuinhuis heeft u vast al nagedacht over de plek waar deze moet komen te staan. De locatie heeft invloed op de levensduur en kwaliteit van het tuinhuisje. Zo is het belangrijk dat het tuinhuisje goed vlak kan staan. Een vlakke ondergrond zorgt ervoor dat de waterafvoer van het dak de juiste kant op loopt, maar ook dat de deuren en of ramen goed kunnen blijven sluiten. Wij adviseren om altijd te kiezen voor de optie funderingsbalken zodat de wanden niet rechtstreeks op een natte ondergrond komen te staan. Dit voorkomt het rotten van onderaf en schimmelvorming op hout.

Een andere mooi optie is om te kiezen voor een tuinhuisje met luifel. Denk ook hier aan de locatie van het tuinhuisje in uw tuin. Bij een tuinhuisje met luifel kunt u ook kiezen om een van de wanden af te dichten zodat u en uw spullen beschut zijn tegen de zon en regen. U maakt er eenvoudig een gezellig hoekje van, waar u in kan zitten en beschermen de zijwanden u tegen de wind.

Mocht u kiezen om het zelf te monteren waar moet u dan op letten?

Tuinhuizen zelf monteren is niet altijd makkelijk, maar mocht je het toch zelf willen proberen, dan is dit waar je allemaal op moet letten.

Zorg voor een stabiele en vlakke ondergrond op eigen/huur terrein. Anders is er kans dat u het tuinhuisje later weer moet afbreken en verschuiven. Daarnaast speelt ook de locatie in de tuin een belangrijke rol. Staat het tuinhuisje vol in de zon, of juist in de schaduw. Vocht en of droogte hebben invloed op het hout. De keuze van de plek heeft dus invloed op de voorbereiding en onderhoud van de tuinhuisje. Als u ook elektriciteit en water wilt gaan gebruiken omdat u het tuinhuisje gaat gebruiken als werkplaats of logeerkamer dan moet u hier vooraf rekening mee houden.

Ook heel belangrijk is de afwerking van het dak. Het dak beschermt immers de inhoud van uw tuinhuisje maar ook een deel van de houten wanden. Goede kwalitatieve dakshingles in diverse kleuren leverbaar zorgen voor voldoende bescherming tegen het Hollandse weer.

Een tuinhuisje is vaak erg praktisch, maar kan de tuin snel veel sfeer en karakter geven. Een mooi tuinhuisje vol in het zonlicht, de geur van bloemen, mooi terras en het kabbelende geluid van een vijver geven uw tuin al snel het vakantiegevoel. Een tuinhuis biedt uw gezin ruimte en plezier