Verschillende soorten schuttingen

Verschillende soorten schuttingen

31 juli 2021 Off By mycitydeal.nl

Word je er gek van dat je buren telkens weer in je tuin lopen te gluren? Dan is de perfecte oplossing hiervoor om een schutting te plaatsen in jouw tuin. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want welke schutting kopen is dan de beste optie? Er zijn veel verschillende schuttingen en elk brengt voordelen met zich mee. Als je een schutting wilt kopen is het belangrijk om te kijken welke voordelen goed bij jou en jouw tuin passen. 

 

Een schutting van hout

Toch wel de bekendste schutting: De houten variant. Hierbij zijn er diverse mogelijkheden omdat er veel verschillende soorten hout zijn. Daarnaast is het verven op hout een makkelijke taak. Je kunt de natuurlijke uitstraling behouden die de schutting heeft, maar je kan er ook een mooie kleur aan geven. Het ophangen van decoraties aan een houten schutting is ook eenvoudig, Zo kan je een schroef in de schutting draaien en daar iets aan ophangen. Daarnaast wordt er ook vaak gekozen voor spijkers. 

 

Een schutting van beton kan zeer mooi zijn

Ook bij het kiezen van een betonnen schutting, heb je veel verschillende mogelijkheden. Door deze schutting kun je een rustig moment hebben in de tuin, zonder geluidsoverlast. Dit komt doordat de schuttingen geluidswerend zijn. Ook is een voordeel van deze schutting dat het vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Dit houdt dus in dat het een eenmalige koop is, waarbij je geen kosten hebt door de jaren heen. Zorg er dus voor dat je in een goede betonnen schutting investeert. Een ander voordeel van een betonnen schutting is dat deze bij een heftige storm niet zomaar omwaait. 

 

Een composiet schutting is uniek

Een schutting van composiet is gemaakt van kunststof. Doordat het is gemaakt van kunststof, brengt het meerdere voordelen met zich mee. Zo is het onder andere duurzaam door de lange levensduur. Bovendien hoef je gedurende de jaren nauwelijks onderhoud te plegen. Een ander voordeel is dat het simpelweg super mooi uitziet. Met een schutting van composiet heb je zeer waarschijnlijk de mooiste schutting van de straat. 

Als je van plan bent om een nieuwe schutting te plaatsen, dan is het wel belangrijk dat je goed overlegt met de buren. Ook zij moeten naar de schutting kijken en het laatste waar je op zit te wachten is dat er daardoor ruzie ontstaat. Bespreek daarom voordat je een schutting koopt met de buren wat zij mooi vinden. Vind samen een mooie schutting en deel de kosten door twee.