Vliegen in de stad, welke soorten kom je tegen?

Vliegen in de stad, welke soorten kom je tegen?

27 juni 2019 Off By mycitydeal.nl

Nu de zon weer meer gaat schijnen, zijn we vaker op straat te vinden. Even het terras opzoeken, een ijsje eten of een blokje om. Vliegen kom je waarschijnlijk tegen, je ziet ze vaak bij afval, maar op de terrassen kunnen ze je ook lastig vallen. Daarnaast kunnen vliegen ook bij je thuis voor overlast zorgen. de beste oplossing tegen vliegen is professionele vliegenbestrijding.

Soorten vliegen

De soorten vliegen die voor overlast kunnen zorgen zijn klustervliegen, grasvliegen en vleesvliegen. Klustervliegen doen hun naam eer aan, ze zitten vaak met grote groepen op of in gebouwen. Ze doen verder geen kwaad, maar een grote zwerm vliegen op de muur is niet erg wenselijk! De klustervlieg is te herkennen aan zijn donkergrijze lijf met goudkleurige haartjes, hij is 8mm lang. Grasvliegen zijn kleine vliegen, zo’n 3 mm. Grasvliegen zijn groen tot geel glanzend, met drie glanzende zwarte strepen. Doordat ze zo klein zijn, verstoppen ze zich makkelijk in de kleinste naden. Vleesvliegen zijn alle soorten vliegen die van afval, mest en rottend vlees leven. Ook de vleesvliegen doen hun naam eer aan, ze eten voornamelijk vlees. De meest bekende soorten vleesvliegen zijn de blauwe vleesvlieg en de groene aasvlieg. De eitjes worden in vlees geplaatst, dit kan in wonden van dieren zijn of in de kadavers. De vleesvliegen zijn de minst aantrekkelijke. Zij brengen ook de meeste ziektes over doordat ze leven op mest, rottend vlees en afval. Mocht je vleesvliegen op je eten krijgen, denk dan maar twee keer na of je het nog op wil eten, de kans dat je eten besmet is met bacteriën is vrij groot.

Vliegen buiten houden

Over het algemeen houden vliegen van warmte, met warm weer zul je dus ook meer vliegen aantreffen dan in de winter. De klustervliegen en grasvliegen overwinteren het liefst in gebouwen. Vleesvliegen komen voornamelijk af op rottend vlees en ander rottend afval. Aangezien houdbare artikelen in de zomer sneller rotten, is de kans op vleesvliegen groot in de zomer. Het is daarom aan te raden om vleesresten afgesloten weg te gooien. De kans is groot dat je container voor het restafval in de zomer vol zit met vliegen en hun larven. Probeer de container regelmatig schoon te maken, spuit hem uit met een hogedrukspuit nadat hij geleegd is. Hou er rekening mee dat wanneer je op het terras met mooi weer eten besteld, dit vliegen aan zal trekken. Je drankje wordt vergezeld door wespen en je broodje wordt opgegeten door de vliegen. Als je eten besteld, laat het dan niet onbeschermd staan, maar eet het zo snel mogelijk op, dit bespaart overlast! Vooral gerechten waar een sterke vlees geur vanaf komt zal de vliegen naar je bord trekken.

Vliegenplaag bestrijden

Een goed middel tegen vliegen is de vliegenlamp. Deze lampen geven een licht af wat vliegen aantrekt, zodra de vliegen in contact komen met de lamp, worden ze geëlektrocuteerd. Daarnaast kun je kleeflinten ophangen, als vliegen hier tegenaan vliegen, zitten ze vast. Als je een bestrijder inschakelt, gaat deze ook aan de slag met insecticide. De insecticide wordt gespoten in alle kieren en gaten van je huis. In het geval van vleesvliegen, is het advies om eerst al het rottende afval op te ruimen, dit zal al heel veel schelen in het aantal vliegen dat er in de buurt komt!