Wat te eten tijdens Kerst?

Wat te eten tijdens Kerst?

27 november 2019 Off By mycitydeal.nl

Tijdens de Kerst draait het vooral om het samenzijn met elkaar maar het eten kan natuurlijk niet ontbreken. Het is een kersttraditie geworden om jaarlijks lekker met elkaar te gaan eten tijdens Kerst. Soms is het met een heel groot deel van de familie en soms maar met een klein groep. Vaak is het keuze voor het diner best lastig omdat de meeste mensen moeilijke eters zijn. Maar hierbij een aantal ideeën voor eten tijdens de kerstdagen.

Gourmetten

Een heel populair gerecht tijdens de feestdagen is natuurlijk gourmetten. In tegenstelling tot andere gerechten moet je tijdens het gourmetten het eten aan tafel warm maken. Vaak moet je wel veel voorbereiden. En is het belangrijk om alles in kleine porties te snijden zodat je niet snel vol zit. Bij gourmetten gaat het erom dat je veel verschillende soorten dingen eet en proeft. Verder is het gezellig om lang met elkaar aan tafel te zitten. Je hebt verschillende soorten gourmetten de bekendste vormen zijn met vlees, kaas en pizza’s. Je kiest zelf wat jij het lekkerst vindt.

Visgerechten

Omdat je in het dagelijks leven het vaak druk hebt met het huishouden en dingen om je heen, heb je geen tijd om grote maaltijden te gaan bereiden. Gelukkig krijg je tijdens Kerst de kans om dat wel te doen. Zo zijn visgerechten vaak moeilijk te bereiden en krijg je nu de kans om op je gemak een lekker visgerecht neer te zetten. Er zijn verschillende soorten vis die je kunt voorbereiden zoals schol, kabeljauw of toch een visschotel met diverse soorten vis.

Vleesgerechten

Naast vis wordt vlees natuurlijk ook veel gegeten. En zijn er dus verschillende soorten vlees die worden gegeten zoals rosbief, kalkoen en kip. Ook voor deze dingen geldt een lange voorbereidingstijd. Vaak kun je voor vlees altijd wel makkelijk een passend bijgerecht vinden.

Uit eten

Verder kun je er ook voor kiezen om uit eten te gaan naar een restaurant in Haarlem. Als je uit eten wilt gaan tijdens de feestdagen dan moet je op tijd gaan reserveren. Het zit namelijk snel al vol. Uit eten gaan tijdens de feestdagen is uniek en zorgt ervoor dat jij zelf niks hoeft te doen. Daarnaast hebben de restaurants vaak een speciaal menu tijdens de feestdagen en heb je dus veel keuze voor het perfecte gerecht.